A është Kodi Ligjor? Duke iu përgjigjur pyetjes më të ndërlikuar këtu

Kodi nuk është vetëm një tjetër media player; por përkundrazi është një paketë e plotë argëtuese. Përdoruesit mund të transmetojnë gjithçka që dëshirojnë, dhe kudo që dëshirojnë. Imagjinoni lirinë e përdoruesve me këtë kërkesë, por reputacioni i saj është njollosur shumë.


Për shkak të çështjeve të piraterisë dhe shkeljes së të drejtave të autorit, Kodi / XBMC ka qenë një temë shumë e diskutuar në internet. Këto diskutime dhe lajme kanë ngjallur shumë vetull dhe njerëzit kanë filluar të pyesin se a është i ligjshëm Kodi apo jo? cili është ligjshmëria e kodeve addons dhe kodi vpn

Mos u shqetësoni, ne i dimë shqetësimet tuaja dhe kështu kemi vendosur të pastrojmë ajrin e koncepteve të gabuara një herë e përgjithmonë.

Farë është Kodi XBMC?

Kodi është një softuer me media player me burim të hapur që njihej si XBMC në ditët e para të tij. XBMC qëndron për Xbox Media Center e cila u lëshua në vitin 2004, por e ndryshoi emrin në Kodi në vitin 2014. Kodimi i burimit të kësaj kërkese bazohet në Python dhe C ++ që janë shumë të lehta për tu përsëritur, pasi është një aplikacion me burim të hapur.

Kodi është përdorur për të transmetuar filma, shfaqje të drejtpërdrejta në TV, ngjarje për shikim të pagave, Karikaturat, Anime, ngjarje sportive dhe pikat kryesore, Shfaqjet Muzikore, etj. Ky është një aplikacion shumë i lavdëruar, i rekomanduar dhe i preferuar në mesin e të gjithë vëzhguesve të befasishëm dhe geekset streaming..

A është Kodi Ligjor?

është kodi legal ose i paligjshëm

Streaming noobs dhe përdoruesit e rinj ngrenë këtë pyetje kohë pas kohe. Përgjigja për të është; Po, Kodi është plotësisht legal. Rasti i ligjshmërisë në rastin e Kodi është subjektive ndaj shtesave dhe burimeve që përdorni për të transmetuar përmbajtjen. Përmbajtja mediatike e siguruar nga Kodi përmes depozitimit të saj zyrtar të shtesës nuk është përfshirë në asnjë mënyrë në shkeljen e të drejtave të autorit ose piraterisë, duke e bërë atë të ligjshme për t’u përdorur.

Marrëdhënia e shtesave jozyrtare me Kodin

Transmetimi i siguruar nga Kodi është padyshim i mrekullueshëm, por padyshim që përdoruesit duhet të paguajnë për përmbajtjen që dëshirojnë të transmetojnë. Shtesat në dispozicion në Kodi si default janë të gjitha shtesat e paguara, që padyshim është diçka që nuk është e mirëpritur nga çdo tifoz i streaming..

Kjo është arsyeja pse, disa zhvillues të pavarur i bënë shtesa jozyrtare të palëve të treta më të mirë Kodi që prishin lidhjet e transmetimit dhe ua ofrojnë përdoruesve falas. Këto shtesa jozyrtare nuk inkurajohen, mbështeten ose rekomandohen nga Kodi pasi ato janë të përfshirë në shkelje të intimitetit.

Ka qindra shtesa jozyrtare në dispozicion në internet që përdoren nga miliona përdorues vetëm sepse janë falas. Shumë prej shtesave të palëve të treta mbyllen çdo ditë, por ato përsëri shfaqen në internet, të hostuara përmes depove të tjera.

Kodshtë Kodi I Paligjshëm?

Jo, vetë Kodi nuk është i paligjshëm! Sidoqoftë, përdorimi i shtesave jozyrtare (të palëve të treta) në Kodi është i paligjshëm sepse përmbajtja e ofruar nga shtesa të palëve të treta është pirate dhe kjo praktikë është në kundërshtim me udhëzimet e DMCA. Lehtësia e vendosjes në platforma të shumta të tilla si kodi në android, iOS, Linux dhe shumë më tepër e bën atë edhe më popullor.

A është i sigurt Kodi? – Marrëdhënia e shtesave zyrtare me Kodin

Ekzistojnë një numër i shtesave të disponueshme në depon zyrtare të shtesave Kodi, si parazgjedhje, të kategorizuara sipas llojit të përmbajtjes që rrjedhin. Nëse përdorni shtesat zyrtare të ofruara, atëherë është sigurisht i sigurt për t’u përdorur.

Për më tepër, përdoruesit gjithashtu mund të shkarkojnë më shumë shtesa direkt nga faqja zyrtare e Kodi, sipas nevojave dhe preferencave të tyre. ‘Këto shtesa janë faza sa ligjore, sepse ato janë në përputhje të plotë me të drejtat e autorit dhe anti-piraterinë të dhëna nga DMCA.

Shembull i shtesave zyrtare të Kodit

Më poshtë janë disa shtesa Official Kodi që janë të ligjshme për t’u përdorur:

 1. Plex
 2. Pluto.TV
 3. TubeCast
 4. NBC Sports Live Extra
 5. Livestream
 6. Fox Sports SHKO
 7. Familja ABC
 8. TV dembel
 9. IPlayer BBC WWW
 10. TVDB

Shembull i shtesave jozyrtare të Kodit

Këtu janë disa nga jozyrtarët; Shtesa Kodi që janë të paligjshme për t’u përdorur në Kodi:

 1. marrëveshje
 2. larfim në masë
 3. pakoduar
 4. Gurzil
 5. Neptuni në rritje
 6. Poseidoni
 7. IPTV Ultimate
 8. titan
 9. fantastik
 10. Bennu

Kodshtë Kodi Legal në SHBA?

Kodi është legal në SH.B.A. por shtesat e palëve të treta nuk janë të ligjshme për t’u përdorur në vend. Në fakt, disa njoftime u lëshuan përdoruesve për shkak të përdorimit të shtesave jozyrtare të Kodi. Një Bill, përkatësisht S. 978 u paraqit në SHBA që nënkuptonte shkeljen e të drejtës së autorit si një shkelje e rëndë. Sidoqoftë, ky projektligj u shpërnda më vonë, por SH.B.A. është një pjesë e një komiteti kundër piraterisë që ka vendet kryesore në bord.

Thirrja është SH.B.A. kundër përdoruesve të shtesave të palëve të treta dhe njerëzve që shesin kuti plotësisht të ngarkuara me shtesa të palëve të treta të instaluara, tani është në kulmin e saj dhe ka fituar një intensitet në muajt e fundit.

A është Kodi i paligjshëm në Mbretërinë e Bashkuar?

Miliona banorë të Mbretërisë së Bashkuar po përdorin Kodin në shtëpitë e tyre dhe ky numër po rritet gradualisht. Sidoqoftë, Kodi nuk është i paligjshëm për t’u përdorur, por shqetësimi kryesor është përdorimi i shtesave jozyrtare të palëve të treta. Autoritetet kanë qenë aktive në marrjen e masave kundër përdoruesve të shtesave të treta.

Meqenëse ka shumë tifozë futbolli në Mbretërinë e Bashkuar, përdoruesit e palëve të treta për streaming kanë filluar të rriten ndjeshëm. Në këtë rast, UEFA dhe Premier League kanë marrë një urdhër gjykate në Mbretërinë e Bashkuar për të mbyllur shtesat jozyrtare dhe flukset e paligjshme. Janë bërë një numër arrestimesh kundër personave që shesin kuti android të ngarkuar.

A është Kodi Ligjor në Kanada?

Kodi është i ligjshëm në Kanada, por përdorimi i shtesave të palëve të treta nuk lejohet në asnjë rast. Autoritetet kanadeze e konsiderojnë piraterinë në internet si një shqetësim serioz dhe kanë ligje të rrepta në lidhje me shikimin e materialit për të drejtat e autorit falas.

A është Kodi i sigurt për t’u përdorur në Australi?

Australia është gjithashtu në mesin e vendeve që kanë formuar aleancën kundër piraterisë. Ngjashëm me të gjithë anëtarët e asaj aleance, Kodi është i ligjshëm në Australi por përdorimi i kutive kodi të pajisura me shtesa të palëve të treta është rreptësisht e ndaluar.

Pse është i ligjshëm Kodi?

Kodi është i ligjshëm sepse është thjesht një aplikacion për media player me burim të hapur që përdoret për të transmetuar përmbajtje përmes shtesave. Shtesat që Kodi ka në depo të saj nuk janë të përfshira në shkelje të intimitetit dhe kështu ato janë të ligjshme për t’u përdorur. Ështja e të qenit i paligjshëm përqendrohet në shtesat e palëve të treta vetëm sepse ata janë të përfshirë në shkelje të të drejtave të autorit.

Vetë Kodi është kundër këtyre shtesave të palëve të treta sepse ato kanë shkaktuar dëme serioze në reputacionin e Kodi globalisht. Kodi ka mbështetur autoritetet në mbylljen e disa depove kryesore të palëve të treta si Colossus, Ares Wizard dhe Super repo etj..

Onlineshtë Online Streaming Free Legal?

Ky është një rast subjektiv; përgjigjja e kësaj pyetje varet nga natyra e rrjedhave.

Shumë site të shumta të transmetimit në internet ofrojnë transmetime ligjore falas të ngjarjeve. Si Reel Mirë; i cili nxjerr rrjedha nga burime të tjera ligjore si MTV, Crackle etj., transmetimi i tillë në internet është legal.

Sidoqoftë, nëse po përpiqeni të rrjedhni nga një burim që po siguron prurje të piratuar të çdo kanali ose burimi pa të drejta transmetimi, atëherë për fat të keq kjo është e paligjshme.

Ashtë një kuti Kodi Legal?

Po, një kuti Kodi është e ligjshme për t’u përdorur ashtu si vetë Kodi, por shqetësimi dhe kufijtë e ligjshmërisë që i nënkuptojnë Kodit, në mënyrë të ngjashme nënkuptojnë kutitë e Kodi. Kutitë Kodi kanë shtesa të paracaktuara zyrtare Kodi në depon e saj që janë të ligjshme për t’u përdorur.

Sidoqoftë, ekzistojnë gjithashtu disa kuti Kodi të disponueshme në treg të ngarkuara me shtesa të palëve të treta, të cilat padyshim që janë të paligjshme për t’u përdorur. Një tjetër mashtrim u njoftua kohët e fundit që kishte shitës me pakicë që ngarkonin shtesë për shtesat e instaluara nga parazgjedhur, duke e bërë një budalla nga publiku.

A është Kodi Eksodi Ligjor

Jo, Kodi Eksodi nuk është i ligjshëm sepse është një shtesë e palës së tretë që ofron transmetime për Filma dhe shfaqje televizive. Shtë një nga shtesat më të njohura të Kodit, e pranishme në internet dhe e preferuar globalisht duke transmetuar geeks.

Ekzistojnë shumë pirunë të Exodus gjithashtu të pranishëm në internet, të cilët u lëshuan pasi u ndaluan azhurnimet e tij. Një nga pirunët më të famshëm të Kodit Eksodi është Pakti.

A është Ligji i Zanafillës Kodi

Konkurrenti më i madh i Eksodit ishte Zanafilla; një nga shtesat më të njohura të palës së tretë Kodi për të transmetuar filma, shfaqje TV dhe Live TV. Kur gjeneza Kodi u mbyll një vit më parë.

FAQshtë Pyetje Ligjore Kodi

A mund të merrni një virus nga Kodi?

Po, jeni të rrezikuar të merrni një virus vetëm nëse përdorni depo të dyshimtë. Përveç kësaj, nuk keni asgjë për tu shqetësuar.

A është Kodi i paligjshëm në shkop zjarri?

Jo, Kodi është i ligjshëm për të gjitha pajisjet e zjarrit përveç nëse përdorni përdorues të shtesave të treta jozyrtare.

A është e paligjshme të shikosh një film në internet falas?

Illegalshtë e paligjshme të shikosh filma në internet nëse prurjet janë piratuar nga një burim pa ndonjë fitim të të drejtave. Ekzistojnë faqet ligjore të transmetimit të filmave në internet si një Reel i mirë që përdoruesit mund të përdorin.

Fjalët përfundimtare

Kodi është një zhvillim i mahnitshëm në botën dixhitale, por negativiteti që ka marrë për shkak të shtesave të palëve të treta është diçka që nuk e meritonte. Ata me të vërtetë kanë rezultuar në kompensimin e reputacionit të Kodi në të gjithë botën.

Në një shënim më të ndritshëm, janë bërë shumë ligje të rrepta dhe autoritetet kundër zhvilluesve janë duke ndërmarrë hapa efektivë. Le të presim dhe të shikojmë se çfarë të ardhme mban Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map