Kodi në iPad – Si të instaloni pa kompjuter / me burg të thyer në 4 hapa

Softueri më dominues dhe i rekomanduar i transmetimit në të gjithë botën është Kodi. Pjesa më e mirë është, Kodi iPad është vetëm disa hapa larg. Ka disa shtesa më të mira Kodi që ofrojnë përvojë të pakufizuar të transmetimit të përmbajtjes më të fundit në media. Mësoni më shumë rreth Kodi nga faqja jonë e internetit pasi ju prezanton gjithçka që ju duhet të dini rreth Kodi.


Duke folur për mbizotërimin dhe rekomandimet, Apple ka qenë një emër mbizotërues në industrinë e pajisjeve mobile për vitet e fundit tani. Apple Inc. ka zgjeruar linjat e tyre të ndryshme të produkteve, siç janë telefonat mobil, Tableti dhe PC-të, që rekomandohen shumë. Sidoqoftë, nëse mendojmë të përdorim Apple iPad për Kodi; që do të kombinojë pajisjen më të mirë me softuerin më të mirë transmetues, rezultatet do të jenë të frikshme.

Nuk ka dyshim se cilësia, funksionaliteti dhe përvoja e përdoruesit të ofruar nga Apple është e pakonkurueshme. Ndiqni këtë udhëzues tërësisht për të parë se si të përdorni Kodi në iPad.

Farë është iPad?

IPad është një seri PC-ve të Tabletave të zhvilluara nga Apple Inc. ashtu si prodhuesit e tjerë të pajisjeve mobile. Sidoqoftë, ndryshimi kryesor është sistemi i tij operativ sepse ndërsa iPad funksionon në iOS ndërsa pajisjet e tjera funksionojnë në Windows dhe Android. Ashtu si çdo PC tjetër tablet, iPad mund të përdoret për dërgimin e postave elektronike, shikimin e filmave dhe videove, luajtjen e lojërave video dhe shfletimin në internet.

Apple Inc. lançoi iPad-in e parë saktësisht 8 vjet më parë në Prill 2010 dhe që prej asaj kohe 8 gjenerata iPad janë futur vit pas viti. Generationdo gjeneratë e re ka disa ndryshime në ndërfaqen e përdoruesit, rregullime të metave të softuerëve, funksionime të reja u prezantuan dhe gjithashtu u bënë disa ndryshime në hartimin e tij. Të gjitha përmirësimet e sistemit dhe funksionalitetin ishin azhurnimet që përfshinin përpunues të rinj dhe veçori të tilla si skanuesit bio-metrikë, azhurnimet e kamerës dhe idet e prekjes.

Deri më tani, mbi 250 milion njësi iPad janë shitur në të gjithë botën. Gjatë gjithë këtyre brezave, iPad u nda në dy seri, iPad Pro dhe iPad Mini. Një seri iPad me emrin iPad Air u lëshua gjithashtu që ishte më i butë në dizajn dhe kishte disa përmirësime në sistemin dhe funksionalitetet e tij. Që nga induksioni i saj, dy gjenerata të iPad Pro dhe katër breza të iPad mini janë futur në treg.

Mund ta Instaloj Kodi në iPad ?

Po! Mund ta instaloni Kodi në iPad por jo pa një aplikacion të palëve të treta sepse Kodi nuk është i disponueshëm në dyqanin e App. Prandaj, do të duhet të përdorni ose aplikacionin TweakBox ose aplikacionin Cydia kur instaloni Kodi iPad. Versioni 16 i Kodi nuk funksionon shumë mirë me iPad, por versioni 17 i Kodi Krypton shkon shkëlqyeshëm në pothuajse çdo iPad.

Apple iPad për Kodi është një zgjedhje e shkëlqyeshme sepse kur kombinoni tabletin më të mirë në botë dhe programin më të mirë streaming, rezultatet do të ishin të jashtëzakonshme. Më parë ne kishim siguruar udhëzuesin për vendosjen e kodi në Apple TV, i cili deri tani është metoda më e mirë për të anashkaluar Kodin në Apple TV.

Mund ta Setup Kodi në burg të thyer iPad ?

Po, Kodi mund të instalohet në një burg të prishur iPad sepse Kodi nuk është zyrtarisht i disponueshëm në dyqanin e aplikacioneve dhe për këtë arsye duhet të përdorim një aplikim të palëve të treta për ta instaluar atë.

Farë duhet të keni para se të instaloni Kodi në iPad

1) Xcode

xcode për kodi në ipad

Xcode është një paketë IDE e zhvilluar nga Apple Inc. për zhvillimin e aplikacioneve për Mac dhe iOS. Ndihmon përdoruesit të instalojnë ose zhvillojnë platformat e tyre të dëshiruar për të ekzekutuar në iOS dhe Mac.

2) Cydia Impactor

si të instaloni kodi në ipad me ndikues cydia

Cydia Impactor në iPad është një përdorim i mjeteve instaluese për instalimin e skedarëve IPA në iPhones dhe iPad. Ndihmon përdoruesit të instalojnë aplikacione dhe programe të jashtme në platformën iOS. Cydia Impactor kërkon integrim Mac ndërsa instalon Kodi sepse është metodë Jailbreak.

Shkarkoni skedarin Cydia Impactor.

3) Dosje Kodi deb

a mund ta instaloj kodi në ipad

skedari deb është një skedar pakete softuerësh i zhvilluar në platformën UNIX ose platformën iOS. Një skedar debi Kodi është një skedar debian që mund të instalohet në një burg të prishur iPad.

Shkarkoni skedarin Kodi Deb.

4) Nënshkrues i aplikacionit iOS

Mund ta Setup Kodi në burg të prishur iPad?

Nënshkruesi i aplikacioneve iOS ndihmon përdoruesit të modifikojnë skedarët e tyre në skedarët e formave IPA të mbështetur në iPad për t’i përgatitur ato për instalim.

5) App Tweakbox

Farë duhet të keni para se të instaloni Kodi në iPad

Isshtë një mjet i instalimit të aplikimeve të palëve të treta që përdoret gjerësisht për instalimin e aplikacioneve jozyrtare në pajisjet iOS. Ajo ka më shumë se 2000 aplikacione në bibliotekën e saj me një larmi të madhe aplikacionesh të ndarë në shumë kategori të ndryshme. Aplikacioni Tweak Box është përdorur për të instaluar Kodi në iPad pa metodë Jailbreak, sepse nuk kërkon ndonjë integrim Mac dhe mund të bëhet direkt në pajisje..

Shkarkoni skedarin e aplikacionit Tweakbox.

4 Mënyra manuale për të konfiguruar Kodi në iPad

Më poshtë janë mënyrat për të instaluar Kodi në iPad duke përdorur metodat Jailbreak:

 1. Cydia Impactor
 2. Nënshkrues i aplikacionit iOS

Sidoqoftë, më poshtë janë mënyrat që mund të instaloni pa Jailbreaking ose duke përdorur një kompjuter:

 1. App kuti shkulje
 2. Xcode

Si të vendosni Kodi në iPad duke përdorur metodën jailbreak

Si të vendosni Kodi në iPad duke përdorur metodën jailbreak

Siç u përmend më lart, ekzistojnë dy metoda të instalimit të Kodi në iPad. Ndiqni këto hapa për të instaluar Kodi duke përdorur metodat Jailbreak:

1) Cydia Impactor

Para se të instaloni Kodi, shkarkoni skedarin Kodi.IPA dhe Cydia Impactor.

 1. Lidhu iPad tek e jotja mushama. (Sigurohuni që të dilni iTunes).
 2. Nisja Cydia Impactor.
 3. Hape IPA skedar në Cydia Impactor duke e zvarritur dhe rënë.
 4. zgjedh iPad nga lista.
 5. Klikoni mbi fillim.
 6. Hyni tuaj ID e Apple kur kërkesa bën.
 7. Tani e hapur Cilësimet > Shko tek Profilet & Menaxhimi i pajisjes.
 8. Procedoni duke zgjedhur tuajin e futur ID e Apple > Klikoni mbi Besim dhe vazhdoj.

Kjo është ajo, tani ju lehtë mund të përdorni Kodi.

2) Xcode

 1. Lidheni ju Mac dhe iPad
 2. Nisja Xcode
 3. Filloni një të re Xcode projekt > zgjedh Aplikim për pamje të vetme > Kliko tjetër.
 4. Vendosni emrin e produktit si Kodi.
 5. Vendosni pjesën tjetër të detajeve > zgjedh universal > Kliko tjetër. (Nëse bën një gabim, shkruani) ID e Apple për ta rregulluar atë.)
 6. hapur Nënshkrues i aplikacionit iOS
 7. Hapni skedarin e shkarkuar Kodi.
 8. Zgjidhni profilin që keni përdorur më parë > Kliko fillim.
 9. Drejtohuni drejt Xcode shtëpi > Zgjidhni Pajisjet nga menuja në krye.
 10. Zgjidhni tuajin iPad > Klikoni në +
 11. Shfletoni dhe hapni .IPA skedar i krijuar më herët.
 12. Tani shkëputja iPad > Shkoni në menunë e saj kryesore dhe hapeni Kodi.
 13. hapur Cilësimet > pajisje drejtuesit > Aplikacioni i zhvilluesit > Kliko Besim.

2 Mënyrat më të mira për të instaluar Kodi në iPad pa thyer burgun / pa kompjuter

1) App Tweakbox

 1. hapur iPad > hapur ekspeditë gjuetine shfletuesi > Shkruajeni këtë URL “https://www.tweakboxapp.com/”Dhe hapeni atë.
 2. Shkarkoni App > Kliko lejoj.
 3. Kliko instaloj.
 4. Hapni aplikacionin.
 5. Klikoni mbi Apps.
 6. Klikoni mbi Aplikacionet Tweakbox.
 7. dorëshkrim i mbledhur rrotull poshtë për të kërkuar Kodi dhe klikoni mbi të.
 8. Pasi të përfundojë instalimi, drejto tek Cilësimet.
 9. hapur Profilet & Menaxhimi i pajisjes.
 10. Klikoni në opsionin më poshtë Seksioni i aplikacioneve të ndërmarrjes
 11. Kliko Besim > Kliko Besim

Kodi në iPad Shkarkim

Kodi nuk mund të shkarkohet direkt në iPad pasi nuk mbështetet zyrtarisht nga Apple dhe Aplikacioni i tij zyrtar nuk është i disponueshëm në dyqanin e App. Sidoqoftë, një skedar Debian mund të shkarkohet nga faqja zyrtare e Kodi, të cilën përdoruesit mund ta shkarkojnë. Sidoqoftë, mund të instalohet në iPad vetëm përmes një klienti të instalimit të aplikacioneve të palëve të treta.

Si të instaloni Exodus dhe Covenant Addon në Apple iPad

Exodus dhe Covenant mund të instalohen në Kodi iPad në mënyrë të ngjashme me mënyrën e instalimit të tyre në Kodi Windows. Procedura e instalimit të Exodus në Kodi dhe Besëlidhja në Kodi është e ngjashme, pasi të instalohet Kodi.

Kontrollet më të mira në distancë për Kodi në Apple iPad

Kontrollet më të mira në distancë për Kodi në Apple iPad

Më poshtë janë disa Remote të Kodi të disponueshme në dyqanin e Aplikacioneve që përdoruesit mund të shkarkojnë për përdorimin e Kodi në iPad:

 1. Zyrtar Kodi i largët nga JoetheFox
 2. Konstelacioni XBMC
 3. Komandanti i XBMC Falas
 4. XBMC’s OwU WebUI

Si të luani bibliotekën iTunes në Kodi

Së pari, ju do të duhet të lidhni drive tuaj me iTunes me Kodi, sepse ajo duhet të hartohet. Nëse nuk është hartësuar, ndiqni këto hapa:

 1. Shko tek Cilësimet nga menyja kryesore Kodi > hapur skedar menaxher > Klikoni dy herë mbi Shto Burimin > Shfleto > zgjedh makinë iTunes.
 2. Konfiguroni dosjen iTunes në pajisjen tuaj.
 3. Kliko Ne rregull > Kliko Done > Jepni një emër asaj.

Aty e keni konfiguruar Bibliotekën tuaj iTunes në Kodi tuaj dhe tani ajo është gati të luajë.

Pajisjet alternative iPad për Kodi

 1. Kodi në Windows
 2. Kodi në Raspberry Pi 
 3. Kodi në Firestick
 4. Kodi mbi Roku
 5. Kodi në Apple TV
 6. Kodi në Xbox One
 7. Kodi në Nvidia Shield

Fjalët përfundimtare

Kodi pavarësisht se ka fituar një reputacion të madh në të gjithë botën, është kritikuar shumë nga shumë njerëz. E gjithë kritika që ka marrë është për shkak të çështjeve të saj të piraterisë që kanë qenë të lidhura me shtesat e saj. Shtesat e palës së tretë Kodi konsiderohen të paligjshme pasi ato rrjedhin transmetime, të cilat janë pirate, dhe shfaqin materiale falas për të drejtat e autorit.

Në mënyrë të ngjashme, duket sikur Apple Inc është shumë kundër Kodi pasi asnjë aplikacion zyrtar Kodi nuk është i disponueshëm në dyqanin e App. Prandaj, përdoruesit që duan të përdorin Kodi duhet të ndjekin procedurat e prishjes së burgut dhe procedurën e instalimit të Kodi në iPad për të mos kërkuar asnjë burg. Ne kemi sqaruar tërë mënyrën e instalimit dhe si të përdorim tërësisht Kodi në procedurën iPad. Sigurohuni që të kontrolloni gjithçka, para se të instaloni Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map