Kako instalirati Kodi na Raspberry Pi 1, Pi 2, Pi 3 i Raspbian – jednostavni koraci

Kodi je besplatni program otvorenog koda koji se može preuzeti s vašeg Raspberry Pi uređaja i s njim možete gledati filmove, TV emisije, sportove uživo i sve što vaše srce želi. Pomoću 6 jednostavnih koraka moći ćete znati kako instalirati Kodi na Raspberry Pi i vaš Kodi bit će pokrenut i pokrenut u bilo kojem trenutku. Postupak instalacije Kodi-a je za Raspberry Pi First Generation različit, dok je instaliranje najboljeg VPN-a za Kodi na maline Pi malo škakljiva metoda koja se događa pomoću Zomboided repozitorija.


Stvari potrebne za postavljanje Raspberry Pi-a za Kodi v17.6

Prije nego što prijeđete na instalaciju Kodija na Raspberry Pi, dopustite da vam kažem o stvarima koje će vam trebati za postavljanje Raspberry Pi-a. Za postavljanje Raspberry Pi-a potrebne su sljedeće periferne jedinice:

1. Raspberry Pi uređaj

Očito je da bez samog uređaja ne možete nastaviti dalje. Obavezno kupite ažurni Raspberry Pi model kako se ne biste suočili s bilo kakvim problemima koji se odnose na hardver ili OS kompatibilnost..

Što stariji Raspberry Pi ploče postaju, njihov učinak počinje opadati. Zbog toga korisnicima preporučujem optimiziranje ploča ili kupnju najnovijeg modela Raspberry Pi.

2. Slučaj Flirc Raspberry Pi

Slučaj Flirc Raspberry Pi nije bitna potreba, ali dobro je imati to ako planirate gledati bingeve. Razlog ove preporuke je taj što Flirc Raspberry Pi futrola dolazi s ugrađenim hladnjakom, koji sprječava pregrijavanje ploče.

Mnogi su korisnici prijavili probleme s pregrijavanjem i to se obično događa jer kad struji satima, u potpunosti se iskorištavaju performanse ploče. Pregrijavanje može uzrokovati mnoge probleme s hardverom, a ponekad može doći do kratkog spoja.

Još jedan razlog da se odlučite za Flicr futrolu je taj što daje sjajan izgled vašoj ploči zbog hladnog aluminijskog kućišta. Možete držati ploču overlocked bez brige o problemima pregrijavanja i vaša ploča također dobiva novi izgled.

3. Ethernet kabel

Ethernet kabel velike brzine potreban je, ne samo za povezivanje uređaja s internetom, već i za dobru brzinu propusne mreže za nesmetano strujanje.

4. HDMI kabel

Za povezivanje uređaja Raspberry Pi s televizorom trebat će vam HDMI kabel. HDMI kabel funkcionira bolje od lijevanja zaslona jer ne pruža odgađani vizual.

5. MicroSD memorijska kartica

Vanjska pohrana potrebna je za spremanje medijskih datoteka na Raspberry Pi. Mnogi se korisnici odlučuju za USB diskove, koji nisu dovoljno brzi za uvlačenje medijskih datoteka, a ponekad usporavaju sustav. Upotreba mikro SD kartice uvijek je bolja opcija od USB stick.

Međutim, Raspberry Pi ne podržava svaku mikro SD karticu. Uz paket Raspberry Pi u paketu možete imati i mikro SD karticu; dobro provjerite karticu jer su ove kartice često niske kvalitete.

Vidjeli biste kartice Samsung-a i Kingstona kako dolaze u paketima s uređajima Raspberry Pi, koji nisu toliko učinkoviti. Bolje je da koristite SanDisk kartice, a one trebaju biti najmanje 16 GB, kako bi se osiguralo nesmetano radno iskustvo.

6. Micro USB adapter za napajanje

Prilagodljivi adapteri za napajanje nisu uključeni u paket kada kupujete ploču Raspberry Pi, zbog čega ih morate kupiti zasebno. Obavezno kupite visokokvalitetni ispravljač koji podržava vaš uređaj jer ponekad postoje paketi koji nude nekoliko niskokvalitetnih adaptera za napajanje, zajedno s Raspberry Pi pločama. Takve ploče ne traju dugo i mogu oštetiti vašu ploču u slučaju promjene napona.

Kako instalirati Kodi na Raspberry Pi 1 u 6 koraka

 1. Otvorite svoj preglednik i posjetite web stranicu OpenELEC > Kliknite Preuzimanja > Pomaknite se prema dolje do Maline. Postoje odvojene verzije za Raspberry Pi 1, 2, 3 ili Zero. Odaberite građu Raspberry Pi prve generacije (datoteka s diskovnom slikom) > Prenesite zip datoteku na svoj uređaj.kako instalirati kodi na malina pi
 2. Nakon preuzimanja zip datoteke izvadite zip datoteku na svoj uređaj.
 3. Sada moramo kopirati izvučenu datoteku na mikro SD karticu, a za to nam je potreban softver pod nazivom Rufus koji stvara bootable USB pogone. Preuzmite datoteku s ovdje prikazane veze.malina pi preuzimanje
 4. Nakon preuzimanja otvorite Rufus > Pojavit će se okvir u kojem će biti potrebne informacije > Odaberite SD karticu s opcije uređaja > Kliknite na sliku diska koja se nalazi na kutiji.malina pi sd kartica kodi
 5. Sada potražite datoteku koja je izvađena i odaberite određenu datoteku > Pritisnite gumb Start na kutiji. Datoteka će biti napisana na SD kartici. kako postaviti kodi na malinu pi
 6. Sada uklonite SD karticu i vratite je na svoj Raspberry Pi uređaj. Nakon što je Raspberry Pi uređaj uključen, on će se automatski uključiti u Kodi. Uživajte u korištenju Kodija na Raspberry Pi.

Kako instalirati Kodi na Raspberry Pi 2

Da biste instalirali Kodi na Raspberry Pi 2, osim prvog koraka, cijeli postupak će ostati isti. Otvorite svoj preglednik i posjetite web stranicu OpenELEC > Klik na kartici za preuzimanje koja se nalazi pri vrhu > Pomaknite se prema dolje do Raspberry Pi gradi > Sada odaberite Raspberry Pi 2 (datoteka slike s diskom) i preuzmite zip datoteku na svoj uređaj > Sada Nastavite s korakom 2 iz gore navedenih smjernica kako je opisano za Raspberry Pi First Generation.

kako instalirati kodi na malinu pi 2

Kako instalirati Kodi Krypton v17.6 na Raspberry Pi 3

 1. Preuzmite najnoviju verziju OSMC-a Raspberry Pi Installer s njihove službene web stranice, tj. Https://osmc.tv/download/.kako instalirati kodi na malinu pi 3
 2. Priključite SD karticu za instaliranje Kodija i izvršavanje OSMC Instalatora.kako postaviti kodi na malinu pi 3
 3. Odaberite željeni jezik > Odaberite Raspberry Pi 2/3 s padajućeg popisa ispod jezičnog okvira.kako dodati kodi na malinu pi 3
 4. Sada odaberite verziju gradnje koju želite instalirati > Optimalan izbor je odabrati najnoviju verziju izrade jer ona bolje funkcionira.osmc instalacija za kodi
 5. Sada odaberite SD karticu kao medij za pohranu.mogućnosti instalacije kodi 17.6 na malini pi 3
 6. Ako koristite Ethernet kabel, odaberite Wired Connection ili Wi-Fi vezu, a zatim odaberite Wireless.vodič za postavljanje kodi 17.6 na malini pi 3
 7. Provjerite je li navedeni put pohrane ispravan.koraci za kodi 17.6 na malini pi 3
 8. Označite odricanje odgovornosti licencnog ugovora i preuzimanje će početi.preuzmi kodi 17.6 krypton on malina pi 3
 9. Čim instalacija završi, OSMC će biti instaliran na vašu SD karticu.preuzmi kodi jarvis on malina pi 3
 10. Nakon što je OSMC instaliran na vašu SD karticu, možete ga koristiti na vašem Raspberry Pi.SD kartica na vašem Raspberry Pi
 11. Uključite SD karticu u svoj Raspberry uređaj i povežite sve periferne uređaje u njihovim odgovarajućim priključcima.Uključite SD karticu u svoj Raspberry uređaj i povežite sve periferne uređaje
 12. Sustav će se dignuti i instalacija će biti završena.

Sustav će se dignuti i instalacija će biti završena

Kako instalirati Kodi na Raspbian u 9 koraka

Raspbian je besplatni operativni softver za Raspberry Pi uređaj. To je vodeći operativni sustav za Raspberry Pi i najčešće se koristi za uređaj.

 1. Instalirajte Raspbian Jesse na web stranicu Raspberry Pi i otvorite Raspbian nakon instaliranja.
 2. Idite na izbornik > Postavke > Kliknite na Konfiguracija Raspberry Pi.
 3. Kliknite Proširi datotečni sustav.
 4. Sada kliknite karticu Performanse. Ako imate Raspberry Pi 1, tada morate odabrati GPU Memoriju od 128, dok za Raspberry Pi 2 i 3. možete odabrati 256 GPU Memory. DA za ponovno pokretanje.
 5. Sada moramo instalirati Kodi na Raspbian. Za to morate osigurati da li ste povezani na internetski Wi-Fi ili Ethernet.
 6. Kliknite na ikonu terminala koja se nalazi pri vrhu > Sada točno kopirajte ‘sudo apt-get update’ i zalijepite ga na Terminal > pritisni enter > Kodi će trebati nekoliko minuta za instalaciju.
 7. Nakon što je instalacija dovršena, kopirajte točno „sudo apt-get install kodi“ > pritisni enter.
 8. Tip Y ako traži da nastavite s instalacijom na Terminalu > pritisni enter.
 9. Sada idite na Izbornik > Zvuk i video > Kodi Media Center > Dobro je koristiti Kodi, uživaj!

Kako instalirati Raspberry Pi VPN na Kodi Krypton verzije 17.6

Instalacija Raspberry Pi VPN-a nije šetnja parkom za početnike, ali detaljno ćemo razgovarati o tome kako možete instalirati Raspberry Pi VPN na Kodi Krypton Verzija 17 u 8 koraka. Prije nego što počnete instalirati Raspberry Pi VPN na Kodi, morate stvoriti Raspberry Pi VPN račun s bilo kojom uslugom, a zatim slijedite korake u nastavku:

 1. Trebate imati umetnut USB flash pogon na vaše računalo.
 2. Ovdje preuzmite zomboided spremište.
 3. Prenesite ili kopirajte zomboided spremište na USB flash pogon.
 4. Odspojite USB iz računala i uključite ga u uređaj Raspberry Pi.
 5. Idite na Porgrams > Add-ons > Dobiti više > Odaberite elipse ‘…’ Ponovno odaberite Elipse > Odaberite Instaliraj iz ZIP-a.
 6. Odaberite opciju USB flash drive s popisa > Odaberite spremište.zomboided.plugins-1.0.0.zip > Instalacija spremišta treba vremena.
 7. Ponovno idite na stranicu dodataka > Kliknite na Instaliraj iz skladišta > Odaberite Zomboided Add-on Repository > Kliknite na VPN Manager za OpenVPN > Kliknite na Instaliraj.
 8. Idite na početni zaslon Kodi > Add-ons > Programski dodaci > VPN Manager za OpenVPN.
 9. Pojavit će se okvir u kojem ćete morati odabrati željenu Raspberry Pi VPN uslugu > Umetnite korisničko ime i lozinku > Uživati.

Pazite da se ne prijavljujete ili razmišljate o isprobavanju besplatnog VPN-a za Kodi jer oni nisu pouzdani i nisu kompatibilni s Raspberry Pi.

Kako instalirati Raspberry Pi VPN na Kodi Jarvis verzije 16

Proces instaliranja Raspberry Pi VPN-a na Kodi Jarvis verzije 16 ostaje isti kao kod Kodi Krypton verzije 17. Ako trebate instalirati Raspberry Pi VPN, slijedite gore navedene korake..

Malina Pi Kodi Download

Da biste na svom uređaju Raspberry Pi mogli preuzeti Kodi, morate preuzeti OpenELEC za svoj Raspberry Pi uređaj, dok s druge strane dalje trebate preuzeti Rufus.

 1. Možete dobiti OpenELEC za svoj Raspberry Pi uređaj 1, 2 ili 3 Evo.
 2. Softver Rufus možete dobiti ovdje.
 3. Raspbian OS možete dobiti ovdje.

Ostali zahtjevi

Dok instalirate Kodi na Raspberry Pi, trebate imati i mikro SD karticu s adapterom kako biste ga lako mogli priključiti na svoje računalo. Pogledajte ovaj vodič za instalaciju kodija na Raspbian Jessie OS.

malina pi kodi zahtjev

Raspberry Pi Kodi alternative

Postoji više alternativa Kodi xbox jedan poput:

 1. Kodi na Roku
 2. Kodi na Xbox One
 3. Kodi na iPadu
 4. Kodi na Firesticku
 5. Kodi na Windows-u
 6. Kodi na Apple TV-u
 7. Kodi na Nvidia Shieldu

Zamotati stvari

Kodi je krajnji izbor za Raspberry Pi gdje možete gledati tonove medijskih sadržaja s lakoćom. U ovom smo vodiču dali korake o tome kako instalirati Kodi na Raspberry Pi 1, 2 i 3 s 6 jednostavnih koraka. Koraci za preuzimanje Kodija na Raspberry Pi 2 i 3 isti su, ali korak za preuzimanje Kodija na Raspberry Pi First Generation je malo drugačiji. Zato uživajte u Kodi na vašem Raspberry Pi uređaju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map