Kodi; Un vaixell d’enfonsament?

Transmissió en línia

Els mitjans d’entreteniment convencionals com la TV, la ràdio ja no són protagonistes principals. Els temps canvien i els paradigmes han canviat dràsticament a mesura que el nombre d’usuaris d’internet ha augmentat significativament a tot el món.


Font: Statista 

Aquest gràfic mostra l’augment d’usuaris d’internet a tot el món.

A partir d’aquestes estadístiques, podem entendre que la gent ha començat a adaptar la tendència digital. Els usuaris del canal de xarxes socials també han augmentat notablement.

La transmissió en línia és la nova tendència i la gent ha començat a canviar cap a mitjans en línia per a entreteniment!

La transmissió en línia de vídeos va començar a guanyar popularitat durant els anys 2005 fins al 2010. Serveis com YouTube i Netflix es van convertir en la bandera de proporcionar plataformes de streaming en línia als usuaris d’Internet..

Durant el mateix període, serveis com Hulu i Amazon Prime van aparèixer i van cridar l’atenció dels usuaris d’internet occidentals, malgrat que Hulu i Amazon Prime eren serveis dedicats als streaming de EUA als quals no es podia accedir fora dels Estats Units. Aquestes restriccions geogràfiques encara estan intactes fins a la data, però la seva popularitat global està en un punt àlgid que persones de tot el món accedeixen a aquests serveis obviant les restriccions que utilitzen la millor VPN per a la transmissió.

Molts nous serveis de transmissió en línia han sorgit durant els darrers 5 anys i han capturat el mercat de forma sorprenent. Persones de tot el món opten ara pels serveis de transmissió en línia en lloc de seure davant dels seus televisors.

Es van llançar televisors intel·ligents per a un millor entreteniment; els usuaris encara prefereixen la transmissió en línia a causa de la comoditat i dels preus raonables. A continuació, es detallen alguns serveis de transmissió en línia que podeu provar:

 1. Hulu
 2. Sling TV
 3. DirecTV Ara
 4. Amazon Prime
 5. Fubo TV
 6. Netflix
 7. Accés tot CBS

Tots aquests serveis ofereixen contingut de gran qualitat com pel·lícules, programes de televisió i, fins i tot, la gent pot veure esports en viu mitjançant aquests serveis. Aquests serveis requereixen subscripcions de pagament i moltes d’elles estan restringides geo.

Aquests serveis de reproducció de suports van obrir un camí per a un programari de streaming de mitjans sorprenent i innovador que permet als usuaris veure el seu contingut favorit, com ara:

 1. Kodi
 2. Plexe
 3. Popcorn Time
 4. Streamio
 5. Usher

Kodi: un actor principal en la indústria del streaming en línia

Kodi; XBMC ha dissenyat i desenvolupat un programari de reproducció de suports en línia de codi obert. Va ser llançat fa 14 anys amb el nom de Xbox Media Center i més tard es va canviar el seu nom per Kodi.

El codi font de Kodi ha estat escrit en llenguatges de programació Python i C ++. Kodi és un programari multiplataforma que és compatible amb diverses plataformes i dispositius com:

 1. Android
 2. Windows
 3. Linux
 4. Mac, iOS
 5. tvOS
 6. Amazon FireStick i FireTV
 7. Roku
 8. Escut de NVidia

Kodi té una interfície molt interactiva i fàcil d’utilitzar, permetent als usuaris transmetre el contingut favorit des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. El seu protocol de reproducció és únic, ja que els serveis de transmissió en línia tenen canals de transmissió en temps real; té diferents complements de Kodi

per emetre. Aquests complements són de diferents tipus i categories, cadascun dels quals té una interfície i una qualitat i un propòsit exclusius.

Els complements de Kodi permeten als usuaris transmetre pel·lícules, programes de TV, música, esports, TV en directe, dibuixos animats, pagament per visualitzacions, etc. trieu el que volen i, a continuació, hi ha alguns complements de Kodi que proporcionen fluxos per a diverses categories de contingut.

Aquesta singularitat de Kodi va tenir un gran impacte en la indústria de streaming en línia i Kodi es va guanyar un gran nom a través dels anys. Kodi es va mantenir actualitzat i la seva reputació va créixer alhora.

El motiu de la fama de Kodi era obvi que els usuaris van arribar a transmetre el contingut favorit sense obrir el navegador simplement mitjançant un programari al dispositiu. Això va proporcionar una gran comoditat als usuaris i Kodi es va convertir en un líder en el seu domini.

Tipus de complements

Una cosa per entendre aquí que hi ha complements oficials de Kodi i també complements de Kodi no oficials (de tercers).

Els desenvolupadors de Legit desenvolupen els complements oficials de Kodi i el contingut que proporcionen té llicència. Els fluxos que proporcionen aquests complements són legals per utilitzar ja que l’usuari paga una taxa de subscripció determinada per transmetre aquest contingut.

D’altra banda, els complements no oficials de Kodi són desenvolupats per desenvolupadors de tercers i no són reconeguts per cap autoritat. El contingut que proporcionen aquests complements no està autoritzat oficialment, ja que el fan un rastreig a través de diferents proveïdors i llocs i ho ofereixen als usuaris, sense el consentiment dels propietaris de contingut. Aquesta transmissió de contingut es considera il·legal perquè és una violació directa de les lleis de propietat intel·lectual i és una infracció oberta de copyright.

La naturalesa legal del contingut és la diferència més gran entre aquests complements. Les funcions de complement i l’accessibilitat de complements també difereixen en aquests complements, perquè els complements oficials de Kodi estan desenvolupats realment per ser organitzacions i tenen un gran suport per gestionar-los i actualitzar-los. Mentre que els complements de Kodi de tercers són desenvolupats per desenvolupadors autònoms que no són capaços de fer el mateix.

És per això que els complements oficials de Kodi no tenen errors i errors, però els complements no oficials de Kodi tenen molts errors i errors, i els usuaris arriben a fer front a diversos tipus d’errors en transmetre o accedir a aquests complements. Els complements no oficials continuen caient i molts dels complements no es mantenen en el temps.

Estadístiques

Ja hi ha més de 38 milions d’usuaris de Kodi arreu del món i això ha estat tot un èxit per a Kodi al llarg dels anys.

D’altra banda, hi ha centenars de complements oficials de Kodi i milers de complements no oficials de Kodi.

Preocupació per infracció de pirateria i copyright

Kodi va seguir disparant pel cel, però finalment la seva fama va cridar l’atenció de les autoritats i van començar a cavar-hi. La part principal de la fama de Kodi va als complements no oficials de Kodi que van permetre als usuaris mirar tot el que van voler a través dels fluxos pirates..

Cada dia continuen apareixent un nou complement que proporciona fluxos gratuïts per a esports, pel·lícules, programes de televisió, etc. Tot i això, la taxa de llançaments de complements i apagats de complements està igualat..

Quan la bombolla de la pirateria va esclatar, Kodi va començar a enfrontar-se a moltes crítiques per part de la comunitat de transmissió en línia, els defensors de la privadesa i les autoritats. Es van tancar nombrosos complements i es van enviar avisos legals relacionats amb les seves pràctiques.

Va empitjorar encara quan grans noms com Hollywood, MPAA, UK Court, Premier League anglès, Sky TV NZ i molts altres trolls de pirateria van saltar a l’escena.

Quan el president de Kodi va preguntar sobre el nombre d’usuaris de Kodi, es va negar dient:

“Malauradament no tinc un número actualitzat d’usuaris i, com que no veiem el que fan els nostres usuaris, no tenim forma de saber quants fan el que fa al streaming. [Els números de la MPAA] poden ser completament correctes o completats. No tenim forma real de saber-ho ”.

Va afegir més:

“El sistema addon ens proporciona l’oportunitat de mesurar la popularitat dels addons, mesurar la base d’usuaris, estimar la freqüència que les persones actualitzen els seus sistemes i, fins i tot, ajudar als usuaris a trobar complements més populars”

Font: TechRadar

D’acord amb la Copyright Alliance, dels 38 milions d’usuaris de Kodi, el 68,5% dels usuaris utilitzen complements il·legals de Kodi; xifra de fins a 26 milions d’usuaris. De fet, aquest és un tema important, ja que més de la meitat dels usuaris de Kodi estan implicats en pirateria.

L’Esquerda

Les autoritats van colpejar tots els complements il·legals de Kodi amb tota la força un a un. El primer dipòsit complementari per afrontar la represa va ser TVAddons; el repositori que compta amb la més gran biblioteca de complements no oficials de Kodi (il·legals).

A més, les caixes Kodi carregades prèviament eren denominades il·legals per la cort del Regne Unit i per autoritats de diferents països. Després de la prohibició de la venda de caixes Kodi, s’han fet moltes detencions i molts usuaris i desenvolupadors han rebut avisos DMCA.

Molts desenvolupadors no oficials de Kodi, molt reconeguts, com l’Ares Wizard, Mr.Blamo. Illuminati, Terrarium TV Colossus i alguns altres s’han tancat perquè estaven sota una forta pressió de les autoritats i havien rebut avisos DMCA i ACE.

Fins i tot la paraula “Kodi” es va eliminar dels suggeriments de cerca automàtica completa de Google. De fet, aquest és un factor descoratjador tant per als usuaris de Kodi com per als desenvolupadors de Kodi.

El tancament de repositoris i complements va suposar un gran estrallatge, ja que els usuaris que utilitzaven aquests complements i repositoris van quedar desemparats. Tot el que podien fer era cercar repositoris alternatius i, si tenien sort, en van trobar un. Tanmateix, molts repositoris allotgen els seus dipòsits originals i, quan aquests dipòsits es tanquen, és gairebé impossible trobar una alternativa a aquesta.

Molts dipòsits i complements recuperen aquest tipus de falles, però és poc freqüent. Podeu prendre com a exemple el repositori de Kodi Israel que va baixar fa uns mesos per motius desconeguts. Aquest dipòsit tenia pràcticament tots els complements populars i la comunitat no la va sentir l’absència, ja que molts usuaris confiaven en ell. Tot i això, fa unes setmanes va tornar a rebotar amb un nou URL i els usuaris tornen a estar en streaming. El mateix va passar amb el UKodi i molts altres repositoris, però no tots els dipòsits o complements són tan afortunats.

Molts desenvolupadors abandonen la seva lluita a causa d’aquestes repressions, ja que les deixen desconcertades. L’apagada de Terrarium TV és un exemple recent ja que l’últim missatge del seu promotor principal va mostrar clarament que va renunciar al seu projecte després d’haver estat molt pressionat per les autoritats.

La vedella dins de la indústria

Les autoritats anti-pirateria tenien els ulls posats en pràctica de les activitats il·legals dels complements de Kodi i continuaven vigilant tot de prop. Quan els serveis de transmissió en línia com Netflix i Amazon van saltar a la campanya contra complements il·legals de Kodi, la repressió va guanyar impuls..

A part de les autoritats, hi ha grups de pressió existents dins de la comunitat Kodi. Una de les víctimes més destacades per se és TVAddons. És un dels desenvolupadors de complements no oficials de Kodi més populars i té un dipòsit propi.

TVAddons es va enfrontar a algunes parades i avisos legals en el passat, però malgrat tota la calor, continua en línia i té una gran quantitat de fanàtics. TVAddons va publicar un blog sobre el seu cas al jutjat i va començar amb aquesta declaració:

TV ADDONS és demandat pels majors proveïdors de telecomunicacions del Canadà: Bell, Videotron, Rogers i TVA. Mai no ens van enviar cap avís de retirada, tot i que la legislació els exigeix. Mai no hem allotjat ni està vinculat directament a cap tipus de contingut protegit. Menys de l’1% del total de complements de Kodi que vam indexar fins i tot van ser acusats de “infracció”. Tot i això, busquen destruir la nostra comunitat i no els importen els drets que violen en el procés. Van intentar fer-nos tancar mentre es produïa una demanda civil, però la justícia va prevaler i els TV ADDONS van guanyar els tribunals. Vam pensar que tot va bé fins que van aconseguir manipular la llei per mantenir-nos enrere …

Aquí teniu una captura de pantalla del trànsit que TVAddons va publicar al seu blog l’any passat:

Tot això sobre el perfil de TVAddons, però ara anem a fer una ullada a la vedella que tenen alguns bloggers i escriptors de revisions tecnològiques contra TVAddons:

Són només bloggers i crítics tecnològics a l’atzar que comenten TVAddons. Tanmateix, a principis d’any es va veure una altra vedella entre els nous desenvolupadors addon de Kodi amb els desenvolupadors Kodi existents i establerts.

Hi ha desenvolupadors que creuen que guanyar ingressos amb aquests complements perjudica els sentiments de la comunitat Kodi. D’altra banda, l’altra part creu que mereix que es pagui el seu esforç i que mereixen ser pagats pel risc que suposa en proporcionar contingut amb drets d’autor de forma gratuïta.

Tendència a Kodi Disminució

Durant els darrers mesos, s’ha notat que la tendència de Kodi està disminuint amb el pas del temps. Es tracta d’un tema important tant per a la comunitat Kodi com per als productors de contingut.

Kodi és un dels mercats més potencials per a distribuïdors i productors de contingut en línia. Els principals motius per disminuir la tendència de Kodi encara no se saben, però segons els gurus de streaming, això podria ser degut a les creixents repressions de pirateria contra els addons Kodi.

Kodi ha estat un programari de streaming dominant des de fa anys i cap altra plataforma de streaming el va poder superar l’any passat. Tot i això, les taules semblen estar girant, ja que la caiguda de la seva tendència ha donat un avantatge important a les plataformes de streaming en línia com Hulu per capitalitzar la quota de mercat.

Kodi és un dels mercats més potencials per a distribuïdors i productors de contingut en línia. Els principals motius per disminuir la tendència de Kodi encara no se saben, però segons els gurus de streaming, això podria ser degut a les creixents repressions de pirateria contra els addons Kodi.

Kodi ha estat un programari de streaming dominant des de fa anys i cap altra plataforma de streaming el va poder superar l’any passat. Tot i això, les taules semblen estar girant, ja que la caiguda de la seva tendència ha donat un avantatge important a les plataformes de streaming en línia com Hulu per capitalitzar la quota de mercat.

Com podeu veure, a finals del 2017, la tendència de Hulu no estava propera a Kodi, sinó a mitjans del 2018 ja ha superat Kodi. Hulu és una de les plataformes de transmissió en línia més importants i aquestes estadístiques comparatives infereixen que potser els dies de domini de Kodi han acabat.

Molts geek de streaming en línia creuen que si la tendència continua caient a aquest ritme i si aquestes repressions no es redueixen ni s’aturen, podríem veure aviat la desaparició del regnat de Kodi o fins i tot la seva presència..

Kodi ha estat un centre d’atenció, enfrontant-se alhora a la crítica i a l’elogi. Tanmateix, la imatge de Kodi s’ha malmès molt a causa de les notícies i comentaris negatius. Els desenvolupadors de Kodi han augmentat en aquest moment i estan intentant reunir la comunitat de Kodi i reconstruir la seva reputació a través de diferents fòrums socials.

Què hi ha a continuació de Kodi

Kodi encara té molt potencial en si mateix i oportunitats en la indústria, ja que la indústria floreix dia a dia. Per recuperar l’impuls, l’equip de Kodi haurà d’assegurar-se que esborrin la boira de les denúncies de pirateria que els ha cobert i surtin tan nets com puguin.

Per controlar l’ús de complements de Kodi es requereix un control vigent d’ús i garantir que els complements que s’utilitzin no impliquin cap infracció dels drets d’autor. Aquesta és l’única manera de recuperar la reputació que ha estat molt destrossada.

Tot i això, ningú no pot negar el fet que Kodi hagi arribat a aquest nivell a causa dels complements de Kodi de tercers, però aquesta és la necessitat del temps i hauran de fer grans mesures contra la pirateria, en definitiva..

La unitat de la comunitat de Kodi també pot ser un factor molt prometedor en el re-creixement del bit Kodi, haurem d’esperar i veure-ho. Durant aquest període, altres serveis de transmissió en línia continuaran augmentant la seva quota de mercat i, per superar això, Kodi segurament haurà de trobar alguna cosa millor i innovadora.

Dits creuats!

Cor de la Matèria

Kodi ha estat una fortalesa voladora i ha regnat la indústria de streaming de mitjans des de fa temps. Tot i així, sembla que els dies de Kodi s’acosten, ja que la tendència continua disminuint dia a dia. Va plantejar moltes celles i es van plantejar preguntes sobre el potencial de Kodi i la seva sostenibilitat.

Kodi ja es troba a les aigües profundes de les denúncies de pirateria i la seva posició jurídica ha estat molt qüestionada malgrat moltes aclariments que ja va presentar el propi equip de Kodi.

Les repressions augmenten amb el temps i, a causa d’aquests complements de tercers, Kodi pateix. Les autoritats estan reforçant la seva relació amb la pirateria en línia i no es centra totalment en Kodi, però també hi ha altres serveis i torrents de transmissió en línia gratuïts, que també es troben en la cruïlla de les autoritats anti-pirateria..

De fet, és un moment crucial per a Kodi i la comunitat, que haurà d’esperar i veure fins a quin punt el mar es manté a Kodi, ja que els propers mesos podrien resultar concloents..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map